Ananasrijst

Recepten > Ananasrijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 ananassen
  • 1 rode paprika
  • 3 groene pepers
  • 1 courgette
  • 6 bosuitjes
  • 125 gr rijst
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 10 gram verse koriander
  • 4 eetlepels geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

  1. Ananassen in de lengte halveren.
  2. Vruchtvlees eruit scheppen, kern verwijderen.
  3. Vruchtvlees in stukjes snijden.
  4. Paprika en courgette in blokjes snijden.
  5. Pepers in reepjes snijden.
  6. Bosuitje in stukjes van 1 cm snijden.
  7. Rijst koken.
  8. In koekenpan olie verhitten. Paprika en courgette in ca 5 minuten beetgaar bakken.
  9. Bosui toevoegen en ca 1 minuut meebakken.
  10. Rijst, pepers en ananas toevoegen en al omscheppend ca 4 minuten bakken.
  11. Intussen in een droge koekenpan pijnboompitten in ca 1,5 minuut lichtbruin roosteren.
  12. Van het vuur af koriander boven de rijst fijn knippen en met pijnboompitten door de rijst scheppen.
  13. Rijst in ananashelften scheppen.
  14. Bestrooien met geraspte kaas.

Serveertips

  • Ananasrijst is lekker, maar siert uw tafel door haar mooie opmaak op uw buffettafel of bij de barbecue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *