Barcadera

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Barcadera is een van de oudste grotten op Bonaire, die in vroeger tijden gebruikt om geiten te vangen. Gelijknamig is een duikstek Barcadera die alleen via het water te bereiken is.

De grot Barcadera is de eerste bezienswaardigheid als u kralendijk via de noordelijke route verlaat; let goed op een gele markering aan je linkerkant voordat je de torenhoge Radio Nederland-antennes bereikt.
Ga naar de overkant van de ingang van de Bonaire Caribbean Club en ontdek daar enkele stenen trappen die naar beneden leiden naar een grot vol stalactieten en vegetatie. 

Duikstek Barcadera is niet vanaf de kant te bereiken. Het is een mooi rif, vlak voor de wijk Santa Barbara Crowns. Het is een druk bevolkt rif met prachtige koraaltuinen en grote velden plaatkoraal. Her en der zie je hier ook poetsstations. Een voor een worden de vissen ontdaan van parasieten. Ze wachten netjes op hun beurt. Grote groepen eekhoornvissen en vijlvissen zwemmen voorbij.