Washington-Slagbaai National Park

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Washington-Slagbaai National Park

Het ongerepte 13.500 hectare groot Washington-Slagbaai National Park is een natuurgebied waar u op een prima manier kennis kunt maken met het landschap en de vegetatie van Bonaire. Het Washington-Slagbaai National Park beslaat bijna een vijfde van het eiland Bonaire. In het natuurgebied vindt u heuvels met mooie vergezichten, uitgestrekte zoutvlakten, stranden en bomen vol met exotische vogels. Daarnaast treft u veel wilde ezels, geiten en leguanen. In het Washington-Slagbaai National Park vindt u ook plekken die uitstekende mogelijkheden tot snorkelen en duiken bieden.

Toegang tot het park is gratis, op vertoon van uw Marine Park Tag, het bijhorende originele gele formulier en aanvullend een identificatiebewijs met pasfoto.

Bij de ingang van het park treft u het Museum Washington slagbaai nationaal park.

U kunt in het park, met de auto, kiezen uit twee verschillende routes door het park die beiden eenrichtingsverkeer kennen. De groene route van 28 km, die duurt ongeveer twee uur, en de langere, gele route van 45 km, die ongeveer vier uur duurt. Beide routes gaan over ruige onverharde wegen, die slechts door vier-wheel drive voertuigen kunnen worden gereden.

Langs de route komt u langs verschillende mooie stranden, zoals Playa Benge, Playa Chiquitu, Playa Funchi en Boca Slagbaai en andere bezienswaardigheden.

Het Washington Slagbaai Nationaal Park herbergt de hoogste heuvel van Bonaire: de Brandaris van 241 meter hoog. In het centrum van het park, is er een wandelpad tot aan de Brandaris, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het eiland. Bij helder weer zijn vanaf hier zelfs de ‘Christoffelberg’ op Curaçao en de bergen van Venezuela te zien. De wandeling duurt ongeveer drie uur heen en terug.

Het park is dagelijks open van 8 uur tot 5 uur, behalve op officiële feestdagen.

Op 9 juni 2013 organiseert Stinapa een open dag bij Washington Slagbaai National Park.
Er is van alles te doen: wandeltochten, er is muziek, natuurlijk zijn er heerlijke hapjes en drankjes verkrijgbaar en zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen. Toegang is gratis en de open dag begint om 08.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *