Mangrovebos

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Mangrovebos

Aan de oostkant van het eiland Bonaire bevindt zich een mangrovebos, aan één kant van Lac Bay.

Het mangrovebos Lac bay Bonaire aan de Cai kant is een van de best geconserveerde mangrovebossen in het Caribische gebied. Aan de zeekant beschermt een massief koraalrif het mangrovebos.

Omdat het eiland langzaam omhoog gestuwd wordt, heeft alleen de mangrove zolang aan het water kunnen overleven. Als het waterpeil zakt (het eiland stijgt), kunnen mangrovebomen hun wortels “uitstrekken” om toch het water op te kunnen nemen.

Om meer informatie over de mangroves te krijgen, zijn de aanwezige kajak tours een absolute aanrader. In de buurt van Cai worden kayak activiteiten aangeboden in het mangrove gebied. Een leuke tijdsbesteding voor niet-duikers is deze kayak- en snorkeltocht door de mangroves. Voor de vakantieganger een echte aanrader. U peddelt over grote stukken open water en  door smalle kanaaltjes die overwoekerd zijn door het stugge mangrovebos. Intussen vertelt de gids over het prachtige ecosysteem, dat zich voornamelijk onder water afspeelt. De mangrovebossen worden ook wel de ‘kraamkamer van de oceaan’ genoemd. Het zeewater, dat het gebied binnenstroomt vormt door de lange wortels van de bomen in het water een perfecte schuilplaats voor vissen.  Tussen de beschutting van deze wortels planten veel vissoorten zich voort door hier hun eieren te leggen en de jonge vissen te laten opgroeien tussen de wortels die behangen zijn met mossels en veelkleurige sponzen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *