Trouwen op Bonaire

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Trouwen op Bonaire

Zijn jullie van plan om te gaan trouwen op Bonaire? Een goede keuze, want wat is er romantischer dan trouwen op (bijvoorbeeld) een prachtig wit strand met uitzicht op een azuurblauwe zee! Romantisch met z’n tweeën of met familieleden en goede vrienden…..

Ook het klimaat van Bonaire helpt mee: waarom zouden jullie trouwen in dat koude en regenachtige Nederland als je ook op een tropisch eiland in de open lucht kunt trouwen?

Tot slot is het een groot voordeel dat je droomhuwelijksreis al begonnen is voor “de grote dag” aanbreekt. Na jullie heerlijke, maar vermoeiende, feestavond hoef je niet nog uren in het vliegtuig te zitten om op één van de mooiste Caribische eilanden te komen: Bonaire.

Trouwen op Bonaire
Je huwelijksdag is een heel bijzondere dag, waar je met een goed gevoel op terug moet kunnen kijken.  Er valt aan een huwelijk vaak veel te regelen. Wat zou het fijn zijn als u met een gerust hart de organisatie van de huwelijksdag uit handen kunnen geven. Er komt veel bij kijken als je wilt gaan trouwen; datum, locatie, pak, jurk, ringen et cetera. En dan komt ergens de vraag: “Welke weddingplanner?”

En precies hier komt Your Dreams Bonaire in beeld om jullie dag tot een onvergetelijke te maken! Bij Your Dreams Bonaire heeft u te maken met mensen afkomstig zowel uit Europees Nederland als uit Bonaire, ook wel Caribisch Nederland genoemd. Wij zijn dus van alle markten thuis en spreken behalve Nederlands en Engels ook Papiaments, Spaans, Duits en Frans om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Als lokale inwoners van Bonaire kennen wij dus goed de weg en hebben daarmee niet alleen het netwerk voor uw tropisch huwelijk, maar zijn we ook in staat om evenementen te organiseren voor kleine, maar ook voor grote groepen.  Wij zijn goed in staat om naar uw wensen te luisteren en al of niet met wat suggesties van onze kant kunnen wij uw huwelijk of andere gebeurtenis tot een onvergetelijke maken.

Trouwen op Bonaire, hoe gaat dat in zijn werk?
Voordat u naar Bonaire komt kunnen wij al de nodige en vaak tijdrovende zaken voor u regelen. Denk hierbij aan het reserveren van de data voor ondertrouw en het huwelijk zelf, maar ook het al laten controleren van de voor het huwelijk noodzakelijke documenten. Afhankelijk van het land waar u woonachtig bent zullen wij u ruim op tijd een lijst van de benodigde documenten doen toekomen en deze kunnen ruim voor de trouwdatum al gecontroleerd worden, weer een zorg minder dus. 

Sinds 10 oktober 2010 is Bonaire een ‘Openbaar Lichaam’ van Nederland, ook wel eens een ‘bijzondere gemeente’ van Nederland genoemd. Dit betekent dat de structuur van de gemeente hier identiek is aan die in Nederland. Met wat verschillen in de namen van wat functies, de Burgemeester heet hier Gezaghebber, een Wethouder heet hier Gedeputeerde en een Gemeenteraadslid is een Eilandraadslid. Het trouwen kan net als in Nederland in een raadszaal van een mooi historisch gebouw (de Pasangrahan) plaatsvinden of in een kleinere trouwzaal bij het kantoor van Burgerzaken. Daarnaast beschikt Bonaire over veel mooie plekjes al of niet aan het strand waar natuurlijk ook getrouwd kan worden.

De verschillen voor een huwelijk in de raads- of trouwzaal of een andere locatie zijn dat er op een andere locatie zes getuigen benodigd zijn tegen twee in de raads- of trouwzaal. Komt u gezellig intiem met zijn tweeën naar Bonaire en beschikt u niet over getuigen? Geen probleem dit kunnen wij -tegen een geringe vergoeding- ook voor u verzorgen.

Naast de voorbereidingen voor het huwelijk die u zelf al treft voor u naar Bonaire vertrekt blijft er hier nog voldoende over om te regelen en dat is waar Your Dreams Bonaire voor u in beeld kan komen.

Welke documenten heeft u nodig voor een huwelijk op Bonaire?

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid, aan te vragen bij de gemeente waar u woonachtig bent en niet ouder dan 6 maanden
 • Verklaring van burgerlijke staat, aan te vragen bij de gemeente waar u woonachtig bent en niet ouder dan 6 maanden.
 • Indien gescheiden een akte van echtscheiding. Indien weduwe/weduwnaar, een akte van overlijden van de partner, aan te vragen bij de gemeente waar de scheiding is ingeschreven of een overlijden heeft plaatsgevonden en niet ouder dan 6 maanden.
 • Een geboorteakte aan te vragen bij de gemeente waar u geboren bent en niet ouder dan één jaar.

Alle documenten moeten origineel zijn, dus geen fotokopieën of scans.

Voor personen die niet geboren zijn in Nederland gelden andere regels (bijvoorbeeld apostille en legalisatie van documenten), raadpleeg in dit geval uw weddingplanner. 

Welke zorgen kan Your Dreams Bonaire voor uw huwelijk hier uit handen nemen?
Om er maar eens een paar te noemen:

 • Uw documenten controleren
 • Helpen met het vinden van uw verblijfsaccommodatie
 • Afspraken inplannen bij de afdeling Burgerzaken
 • Vervoer
 • Bruidsboeket/corsages
 • Fotograaf
 • Het verzorgen van getuigen
 • Het uitkiezen van de trouwlocatie
 • Het versieren van de trouwlocatie
 • Trouwboek en huwelijksakte
 • Een diner op het strand
 • Een feest voor genodigden
 • Kapper
 • Visagist
 • Champagne
 • (Live)muziek
 • En last but not least: mooi weer bij uw huwelijk!

Afhankelijk van uw wensen kunnen we een eerlijke prijs overeen komen om uw huwelijksdag tot een onvergetelijke belevenis te maken. Voor meer informatie over Your Dreams Bonaire kunt u een mail sturen naar yourdreamsbonaire@gmail.com 

Of via de Facebookpagina : https://www.facebook.com/yourdreamsbonaire/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *