Vervoer

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Vervoer in Bonaire

Er is geen openbaar vervoer op het eiland. Er is geen spoorwegnetwerk en er rijden geen bussen.

Taxi’s zijn gelukkig wel beschikbaar op het vliegveld; lees onze pagina over Taxi’s in Bonaire en hun tarieven.

Het wegennet in Bonaire is uitgebreid; u kunt dus met een gerust hart een auto huren. Het wegenonderhoud is sinds 10-10-’10, toen Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland werd, achteruit gegaan. De Kaya Grandi heeft op verschillende plekken grote gaten in het asfalt zitten (2017). Als u niet lokaal bekend bent rijdt dan behoedzaam, zeker in het donker. In de auto overleef je een kuil nog wel, voor scooters en fietsers kan dat gevaarlijke situaties opleveren.

Op Bonaire hebben veel mensen, ondanks het feit dat het zo’n klein eiland is, zelf een auto. Het aantal persoonlijke auto’s per 1000 inwoners 225 (1992), 283 (1995) en 400 (2007).

Bron:

  • Rapport “Veel voorkomende criminaliteit op Bonaire, Curaçao en Sint Maarten; Resultaten van de Slachtofferenquête 2008”  © 2009 Centraal Bureau voor de Statistiek, Fort Amsterdam z/n, Curaçao Nederlandse Antillen. ISBN 978-99904-1-149-2

1 gedachte op “Vervoer

  1. Brigitte Peters

    Mijn dochter van 17 gaat binnenkort naar Bonaire.
    Zij heeft geen auto rijbewijs en is bezig met brommerrijbewijs. Theorie inmiddels behaald bij CBR.
    Ik heb 2 vragen. Is het mogelijk om op Bonaire een brommer-/scooterrijbewijs te behalen? Of is het toegestaan om met een electrische step te rijden op de openbare weg?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *