Twee verdachten gearresteerd en drugs in beslag genomen

In de nacht van 28 op 29 november zijn twee verdachten aangehouden en een hoeveelheid verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne, in beslag genomen. Dit gebeurde in een gezamenlijke actie van de Kustwacht, de Koninklijke Marechaussee en het Korps Politie Caribisch Nederland.

De boot waarmee de verdachten de drugs vervoerden is ook in beslag genomen, aldus het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao.

In de nacht kwam via het Reddings en Coördinatie Centrum (RCC) een melding binnen van een verdacht vaartuig. De Kustwacht en Koninklijke Marechaussee zijn in een gezamenlijke patrouille op zoek gegaan naar het vaartuig, terwijl het Korps Politie Caribisch Nederland aan de kust onderzoek instelde.

Door een goede samenwerking konden de opvarenden van het vaartuig, nadat zij het eiland op waren gevlucht, op het eiland worden aangehouden. Daarbij zijn ook waarschuwingsschoten gelost.

De verdachten zijn J.D.H.P. (1984) en L.A.H.P (1990) zijn geboren in Venezuela. Bij onderzoek in het vaartuig bleek er een pakket met daarin ruim 30 kilo vermoedelijk cocaïne mee te zijn vervoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *