Autoverhuur

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Home > Autoverhuur

Veel bezoekers die op Bonaire komen duiken, kiezen voor autoverhuur. Huur auto BonaireIn Bonaire is een auto huren een uitstekende manier om het land/de streek te verkennen. Er zijn geen stoplichten op het eiland en men rijdt rechts. Meestal bent u voor het huren van een auto voordeliger uit als u van tevoren in Nederland alles geregeld heeft.

Om een auto te huren, moet u beschikken over een geldig rijbewijs en je moet minstens 21 jaar oud zijn.

Uw Nederlandse en Belgische rijbewijs wordt geaccepteerd op Bonaire; u hoeft dus geen internationaal rijbewijs aan te vragen. Wel dient u er rekening mee te houden dat als u een scooter wilt huren u een motorrijbewijs nodig heeft. Op Bonaire valt de scooter onder de motoren.

In Bonaire bevinden zich plaatselijke en internationale autoverhuurbedrijven met een grote verscheidenheid aan auto’s en tarieven.
Over het algemeen dekt uw gewone reispolis de kosten in geval van persoonlijke ongelukken, maar we adviseren u dat vooral goed te controleren.

Huurauto BonaireOp Bonaire adviseren wij u de huur van een Pick-up truck. Zeker in de natte maanden, van oktober tot januari, is het aan te raden een auto met vierwielaandrijving te huren. Op de vaak onverharde wegen komt het goed uit dat de truck vierwielaangedreven is. Bovendien kunt u eventueel mee te nemen duikuitrusting goed achterin de truck bergen; voor de flessen zijn al houten racks in de laadruimte aangebracht.

Bonaire Vakantieland biedt u in samenwerking met Sunny Cars, een gerenommeerd autoverhuurbedrijf, wereldwijd huurauto’s aan in alle categorieën. Een WA-verzekering is altijd bij de prijs inbegrepen, evenals een all-riskverzekering, mits u van tevoren boekt.


Behalve lokale belastingen en verzekeringen zijn diverse extra’s in de huursom bij SUNNYCARS opgenomen. Op deze wijze voorkomt u onduidelijkheid ter plaatse en het betalen van extra kosten. Via de website van Sunny Cars kunt u vrijblijvend prijzen en beschikbaarheid van huurauto’s opvragen. Als u een auto wilt huren, worden de boeking en betaling in zijn geheel door Sunny Cars afgehandeld. De factuur en het voucher om uw huurauto af te halen worden u door Sunny Cars toegestuurd.

Klik op de button “Sunny Cars” en u gaat naar de website van Sunny Cars.

Klik hier en ontdek aantrekkelijke prijzen en zekerheid.

Indien u uw vlucht(en) wijzigt of annuleert of uw vluchten worden gewijzigd, is het uw eigen verantwoordelijkheid dat u de reservering bij Sunny Cars aanpast of annuleert. U kunt dit doen door contact op te nemen met het call-centre van Sunny Cars, (+31/0)252-623030 of via e-mail info@sunnycars.nl.

Kent u de 24-uursregel? Die kan u zomaar een huurdag extra kosten! Autohuur gaat namelijk altijd per 24 uur. Dus wordt een huurauto op een later tijdstip ingeleverd dan dan u hem hebt opgehaald? Dan kost dat U een volle huurdag extra. Stem de ophaal- en inlevertijden daarom goed op elkaar af. Als u om 14.00 uur aankomt en u blijft een week? Dan haalt u de auto rond 14.30 uur op en levert men hem op dag 8 dus uiterlijk om 14.30 uur weer in. U betaalt dan maar 7 volle huurdagen. Wordt de auto pas om 16.00 uur ingeleverd op dag 8, dan betaalt u over die anderhalf uur een volle dag extra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *