Blue hole

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Blue Hole

Een van de minder bekende duiklocaties, maar zeker de (vele) moeite waard, is de blue hole (ook wel bekend als “white hole”). De naam is afkomstig van het feit dat dit gat in het koraalrif vanuit de lucht gezien, blauw van kleur is. Eenmaal onder water ziet u de bodem, die uit wit zand bestaat.

De Blue Hole is een gat dat begint op 3 meter diepte en een diepte heeft van 14-18 meter. De oorsprong van dit gat is onbekend. Er bestaat een verklaring, die niet wetenschappelijk onderbouwd is, dat dit gat is ontstaan door een meteoriet inslag.

De Blue Hole locatie ligt buiten Lac Bai. U zult dus eerst de hele baai moeten oversteken. Dit is een lange wandeling (het water is tot aan het rif kniediepte), zeker met duikuitrusting. Dan klimt u over het rif en moet er nog een flink eind naar de drop-off gezwommen worden. Met een beetje geluk vindt u de blue hole.

Een duik in de Blue hole is onvergetelijk. Overdag wordt deze plek gebruikt door groepen van 20 tot 30 tot 1,3 meter lange Tarpons die uitrusten van hun nachtelijke omzwervingen.

De Blue Hole duiklocatie is, vanwege de stroming en gofslag alleen geschikt voor zeer ervaren duikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *