Goto meer

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Goto meer

Goto meer Bonaire (c) 2010 BonaireVakantieland.nlHet Gotomeer ligt in het noordwesten van Bonaire. Het Goto meer is een schitterend gelegen zoutwatermeer dat ontstaan is doordat een door koraalvorming ontstane natuurlijke dam het meer van de zee afsluit. Het Gotomeer is bekend om zijn natuurschoon en de grote zwermen flamingo’s die zich hier voeden en die hier slapen.

Het Goto meer is een meer aan de rand van het Nationaal park Washington Slagbaai. Dit meer is een veilige haven voor vele Flamingo’s. Het ligt in een vallei wat ook een prachtig uitzicht biedt. Langs het meer loopt een mooie auto- en fiets route. Ook is hier een mooie uitkijkpost opgezet.

Het Gotomeer is een belangrijke voedselplek voor flamingo’s. Hier kunt u groepjes flamingo’s op zoek naar voedsel van zeer dichtbij bekijken. Ze lopen soms op slechts enkele meters van uw auto terwijl u over de prima geasfalteerde weg rijdt.

Aan de westkant van het Gotomeer vind u een observatiepost. Een goede plek om het Gotomeer vanaf een bankje te overzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *