Kralendijk

Plaatsen > Kralendijk

Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire. Kralendijk heeft minder dan 3000 inwoners, maar het is daarmee wel de grootste plaats op Bonaire.

De naam Kralendijk wordt verklaard vanuit het koraalrif dat hier voor de kust ligt. De naam wordt sinds 1840 gebruikt.

Kralendijk is voornamelijk opgebouwd uit twee straten en een plein: De boulevard (Kaya Craane), de winkelstraat (Kaya Grandi) en het Wilhelminaplein (Plasa Reina Wilhelmina). Kralendijk kent vele mooie van pastel stucwerk voorziene huizen, in roze, oranje en lime groen.

Kralendijk Bonaire (c) 2010 Bonairevakantieland.nlVoor de boulevard, Kaya Craane, is een kleine baai waar veel plezierjachten voor anker gaan. De Zeilregatta op Bonaire wordt jaarlijks vanuit deze baai voor Kralendijk gehouden. Langs de Boulevard vindt u enkele van de leukste bars en restaurants van Bonaire, met een prachtig uitzicht.

De Kaya Grandi is de enige winkelstraat op Bonaire. Hier vindt u naast leuke winkeltjes een goede Drogist/Apotheek. Hier kunt u schaalkunst, lokaal houtsnijwerk, stoffen en kleding kopen. Duty-free winkels zijn ook langs dit traject, en vissers verkopen hun vangst elke ochtend in de haven.

Bezoek het Terramar-museum voor meer informatie over de geschiedenis van Bonaire en het Caribisch gebied . Deze interessante attractie ligt in een gerestaureerd historisch gebouw in het centrum van de stad.

Het centrum van Kralendijk ligt rond de Plasa Reina Wilhelmina, dat tot voor kort Wilhelminaplein genoemd werd. Rond dit plein staan staan bezienswaardigheden zoals de Protestantse kerk uit 1847, het Bestuurskantoor en het Gerechtsgebouw (Pasanggrahan).

Fort zeeman Kralendijk Bonaire (c) BonaireVakantieland.nlEen must voor een bezoek is het historische uit de 19 de eeuw stammende Fort Oranje en het Bonaire Museum.

Even ten zuiden van Kralendijk ligt de luchthaven: Flamingo International Airport. Voor de kust ziet u het onbewoonde eiland klein Bonaire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *