Lac

Plaatsen > Lac

Het Lac is een schitterende ondiepe lagune in het zuidoosten van Bonaire. Het water van het Lac is ondiep, je kunt er vrijwel overal staan.

De karkó of grote kroonslak (Strombus gigas) die in het Lac voorkomt is wettelijk beschermd. Zonder vergunning mogen geen karkó’s worden gevangen in Lac. Vroeger kwam dit schelpdier in grote hoeveelheden voor, maar door overbevissing is de populatie grotendeels verdwenen.

Het mangrovebos Lac bay Bonaire aan de Cai kant is een van de best geconserveerde mangrovebossen in het Caribisch gebied. Aan de zeekant beschermt een massief koraalrif het mangrovebos. In de buurt van Cai worden kayak activiteiten aangeboden in het mangrove gebied. Voor de vakantieganger een echte aanrader.

Windsurfen op het Lac meer is een absolute aanrader. Niet voor niets wordt Lac Bay internationaal tot de tien beste surfplekken ter wereld gerekend. De wind is het hele jaar door middelmatig tot hard. Aan de Sorobon kant zijn 2 windsurf bedrijven gevestigd. Hier kunt u planken huren, maar ook voor een windsurfles kunt u hier terecht. Vooral voor beginners is dit aan te raden. Nergens kunt u over zo’n groot gebied surfen terwijl u overal kunt staan. Ook voor de rest van de famlie is dit een prima plaat som te vertoeven. Veel ligbedden met schaduw zijn hier gecreëerd, terwijl er een prima bar aanwezig is voor de dorst en honge rmomenten.

Voor watersport op het Lac Meer is het hebben van een Marine Park Tag verplicht.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *