Weber’s Joy

Weber’s Joy is een duiklocatie die ook wel ‘Witches Hut’ wordt genoemd.  Deze plek is vernoemd naar een hutje dat hier op het strand heeft gestaan.

Weber’s Joy ligt aan het stuk weg tussen Columbia en Karpata, 7 km ten noorden van Kralendijk op 1 km afstand van 1000 steps. Tegenover de site staat een oud gebouw met drie tot zes parkeerplaatsen ernaast. Vanaf de parkeerplaats tot aan het strand is het minder dan 100 meter naar beneden op een langzaam aflopende helling met af en toe enkele traptreden.

Bij Weber’s Joy vindt u een klein strandje van koraalstenen en een klein afgesloten baaitje.

Weber’s Joy is een duikplaats waar u veel verschillend gekleurde sponsen en koralen aanwezig waren.  Er bleef niet veel over in de ondiepe delen dankzij de orkaan Omar in oktober 2008. Sinds die tijd is het minder aantrekkelijk geworden om hier te snorkelen.

Deze duiklocatie is ook geschikt voor beginnende duikers met weinig ervaring. De eerste 75 meter is ondiep -en wat stroming betreft- zeer geschikt voor snorkelaars. Na het ondiepe deel, is zowel naar links als naar rechts een prachtige duik te maken tot 30 meter.

Veel bijxondere vissen komen hier voor: de caribische pijlinktvis, de papegaaivis en de octopus.