Recepten > Ananasrijst
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 ananassen
- 1 rode paprika
- 3 groene pepers
- 1 courgette
- 6 bosuitjes
- 125 gr rijst
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 10 gram verse koriander
- 4 eetlepels geraspte belegen kaas
Bereidingswijze
- Ananassen in de lengte halveren.
- Vruchtvlees eruit scheppen, kern verwijderen.
- Vruchtvlees in stukjes snijden.
- Paprika en courgette in blokjes snijden.
- Pepers in reepjes snijden.
- Bosuitje in stukjes van 1 cm snijden.
- Rijst koken.
- In koekenpan olie verhitten. Paprika en courgette in ca 5 minuten beetgaar bakken.
- Bosui toevoegen en ca 1 minuut meebakken.
- Rijst, pepers en ananas toevoegen en al omscheppend ca 4 minuten bakken.
- Intussen in een droge koekenpan pijnboompitten in ca 1,5 minuut lichtbruin roosteren.
- Van het vuur af koriander boven de rijst fijn knippen en met pijnboompitten door de rijst scheppen.
- Rijst in ananashelften scheppen.
- Bestrooien met geraspte kaas.
Serveertips
- Ananasrijst is lekker, maar siert uw tafel door haar mooie opmaak op uw buffettafel of bij de barbecue.