Funchi

Recepten > Funchi

Op Bonaire wordt een stoofpotje veel gecombineerd met funchi. Funchi is een dikke pudding gemaakt van maïs of maïsmeel. Doorgaans wordt het in koude of gefrituurde plakken geserveerd.

Ingrediënten

  • 1¼ kop koud water,
  • 1½ kop maïsmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1½ kop kokend water
  • 1 theelepel boter

Bereidingswijze

  1. Neem een zware sauspan en gooi er 1¼ kop koud water, 1½ kop maïsmeel en 1 theelepel zout in.
  2. Voeg hier al roerend 1½ kop kokend water en 1 theelepel boter aan toe.
  3. Breng het vervolgens aan de kook en laat het zo drie minuten staan.
  4. Vervolgens roert u met een houten lepel nog eens drie minuten krachtig, terwijl het aan de kook is.
  5. Wanneer de mix stijf is, kunt u het overgieten in een diepe, beboterde schaal. Dek deze schaal af met een bord. Zo kan de funchi langzaam op smaak komen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *