Piska kayente van Bonaire

Recepten > Piska kayente van Bonaire

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 500 gr verse (zee)visfilet,
  • 2 el olijfolie,
  • 1 grote ui,
  • 1 teen knoflook,
  • 2 el kerriepoeder,
  • 2 kruidnagels,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 1 tl kaneelpoeder,
  • 1 (of meer) rode Spaanse peper, gesnipperd,
  • 3 tomaten, ontveld en gehakt,
  • sap van een halve citroen,
  • 3 el room (zure, slagroom of crème fraiche),
  • zout en versgemalen peper naar smaak.

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui in hete olijfolie in een koekenpan.
  2. Voeg na ca. 3 min. knoflook, kerrie, kruidnagels, laurier, kaneel en Spaanse peper toe.
  3. Fruit dit omscheppend mee, en voeg dan tomaten, citroensap, room, zout en peper toe.
  4. Roer goed, leg de vis in de saus, schep de saus over de vis en laat het geheel afgedekt op heel laag vuur in 15-20 min. garen.

Serveertips

Piska kayente van Bonaire serveren samen met Rijst en aparte kommetjes met rozijnen, banaanschijfjes en kokosrasp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *