Recepten > Piska kayente van Bonaire
Ingrediënten voor 4 personen.
- 500 gr verse (zee)visfilet,
- 2 el olijfolie,
- 1 grote ui,
- 1 teen knoflook,
- 2 el kerriepoeder,
- 2 kruidnagels,
- 2 laurierblaadjes,
- 1 tl kaneelpoeder,
- 1 (of meer) rode Spaanse peper, gesnipperd,
- 3 tomaten, ontveld en gehakt,
- sap van een halve citroen,
- 3 el room (zure, slagroom of crème fraiche),
- zout en versgemalen peper naar smaak.
Bereidingswijze
- Fruit de ui in hete olijfolie in een koekenpan.
- Voeg na ca. 3 min. knoflook, kerrie, kruidnagels, laurier, kaneel en Spaanse peper toe.
- Fruit dit omscheppend mee, en voeg dan tomaten, citroensap, room, zout en peper toe.
- Roer goed, leg de vis in de saus, schep de saus over de vis en laat het geheel afgedekt op heel laag vuur in 15-20 min. garen.
Serveertips
Piska kayente van Bonaire serveren samen met Rijst en aparte kommetjes met rozijnen, banaanschijfjes en kokosrasp.