Fotograferen

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Fotograferen

Bonaire heeft mooie natuur en vergezichten die de moeite van het fotograferen waard zijn. Het felle zonlicht vereist echter wel enige voorzorgsmaatregelen.

We adviseren u het gebruik van een UV-filter of skylight-filter. Verder geeft het gebruik van een polarisatiefilter kleurenfoto’s extra veel warmte.

De beste resultaten krijgt u bij het fotograferen in de late namiddag. Doordat de zon dan lager staat ontstaan mooiere, zachtere, schaduwen en warmer licht.

Behalve fotografie boven water, zijn er op Bonaire uitgebreide mogelijkheden om onderwaterfoto’s te maken. Zowel tijdens het duiken als bij het snorkelen vlak onder het wateroppervlak kunt u schitterende foto’s maken. U hoeft daarvoor niet zelf in het bezit te zijn van een onderwatercamera, want bijna alle duikscholen verhuren onderwatercamera’s. Ook het kopen van een onderwaterhuis voor uw eigen (compact) camera levert al mooie resultaten.

Om mooie opnamen te maken is het met name noodzakelijk achteraf een kleur- en/of witbalanscorrectie te doen op de computer. Om die reden is het verstandig bij onderwaterfotografie de beelden op te slaan in RAW-formaat, indien uw toestel dit ondersteund.

Onderwaterfotografie is, zeker in zo’n fraaie, kleurrijke omgeving als de Caribische Zee rond Bonaire, een dankbare hobby.

Cursus onderwaterfotografie
Appartementen Den Laman organiseert in samenwerking met een gespecialiseerde fotostudio cursussen onderwaterfotografie op Bonaire. Er zijn cursussen voor beginnende onderwater-fotografen, maar ook voor de ervaren duikers die bijvoorbeeld al in het bezit zijn van eigen onderwaterfoto-apparatuur.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *