Gehandicapten

Thema’s > Gehandicapten

Er zijn (zeer beperkte) faciliteiten voor gehandicapten aanwezig op Bonaire. Bijvoorbeeld zijn veel banken en postkantoren toegankelijk gemaakt voor rolstoelen, maar doordat veel trottoirs van slechte kwaliteit zijn is voor rolstoelers eigenlijk altijd begeleiding nodig. Ondanks dat de infrastructuur weinig rekening houdt met gehandicapten kom je dankzij wat begeleiding en behulpzame eilandbewoners vaak toch een heel eind.

Het Flamingo Beach Hotel is zeer geschikt voor gehandicapten. U kunt hier kamers boeken op de begane grond met deuren die breed genoeg zijn om rolstoelen door te laten. Ook zijn hier aangepaste badkamers beschikbaar. Ook heeft men de restaurants en dergelijke in dit hotel goed toegankelijk gemaakt.

Ook worden er speciale duikcursussen georganiseerd voor gehandicapten!

“Landsailing Bonaire” heeft een duo-seat blokarts beschikbaar, waarmee met gehandicapten gezeild kan worden.

Vervoersbedrijf Connexxion gaat een afgeschreven rolstoelbus met rolstoellift schenken aan Bonaire. Gehandicapten en bejaarden kunnen in de toekomst tegen een vergoeding gebruik maken van deze transportmogelijkheid. Hiervoor gaat de nog op te richten stichting Rolstoelbus Bonaire fondsen werven. (bron: Antilliaans Dagblad, Donaties gevraagd voor transport en explotaitie bus, 3 mei 2010).

We adviseren u vooraf goed te informeren naar de toegankelijkheid en mogelijkheden om teleurstellingen te voorkomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *