Huisdieren mee naar Bonaire

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Huisdieren mee naar Bonaire

Een hond hoeft in Bonaire niet in quarantaine. We adviseren u de reis voro te bereiden in overleg met uw dierenarts; hij weet welke papieren nodig zijn voor het meenemen van uw huisdieren naar Bonaire.

Er is begin 2010 hondenziekte geconstateerd in Bonaire. Met name oude honden, die langer dan 2 jaar niet ingeënt zijn, kunnen de ziekte krijgen. Zorg er dus voor dat u uw hond vaccineert.

Transport
Om uw hond of kat mee op reis te nemen en per vliegtuig naar Bonaire te vervoeren zijn er bij de KLM drie mogelijkheden. De hond of kat kan mee in de cabine, het ruim of via KLM Cargo. Meer informatie, tarieven en voorwaarden vindt u op de website van de KLM.

Ook met ArkeFly kunt u uw huisdier meenemen. Per vlucht kunnen een beperkt aantal honden en katten onder voorwaarden mee aan boord van het vliegtuig. ArkeFly staat geen huisdieren toe in de cabine. Uw hond of kat wordt gezien als bagage. Bij ArkeFly wordt het tarief bepaald door het gewicht van uw huisdier. Het vervoer van het huisdier geschiedt op eigen risico. ArkeFly is dus niet aansprakelijk bij ziekte, verwonding, zoekraken, ontsnapping of overlijden van het huisdier of wanneer toegang tot een land wordt geweigerd. Bij de papieren dient een geldige gezondheidsverklaring en paspoort aanwezig te zijn.
Huisdieren worden vervoerd in een verwarmd bagageruim in een kennel. Deze dient u zelf te regelen. De kosten, voorwaarden en tarieven vindt u op de website van ArkeFly (FAQ > Huisdieren)
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *