Musea Bonaire

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Musea Bonaire

Bonaire heeft zeven musea: Museum Bonaire in Sabana, Museum Belua in Playa, Museum Washington Park, Museum Kas Krioyo in Rincon, Museum Mangasina di Rey in Rincon, Museum Fort Oranje in Playa en het documentatiecentrum Herensia Boneriano.

Museum Bonaire
Het “museo di Bonaire” is het enige officiële museum dat Bonaire rijk is. Het Museum Bonaire is in 1988 officieel geopend. De collectie van het museum herbergt de (culturele) historie van Bonaire. Aan de hand van tal van (huishoudelijke) voorwerpen zoals meubels, gebruiksvoorwerpen, schilderijen en een foto- en schelpen-collectie kunt u kennis maken met het verleden van Bonaire. Het museum is gehuisvest in een pand daterend uit 1885 dat is gebouwd in de typerende lokale stijl van landhuizen met buitengebouwen.
Museum Bonaire; Kaya Julio van der Ree; Telefoon: 717- 8868.
Openingstijden: ma t/m do 08:00 -12:00 uur / 14:00 – 17:00 uur en Vrijdag 08:00 – 12:00 uur / 14:00 – 16:30 uur.

Museo Belua
In het Museo di Belua in Kralendijk treft u een tuin van bijzondere levensgrote poppen gemaakt door Jenny Reina. Er is ook een winkeltje waar u handgemaakte souvenirs kunt kopen.
Museo Belua Kaya G.F. Betico Croes #6

Museum Washington-Slagbaai Nationaal Park
Bij de entree van het Washington-Slagbaai Nationaal Park staat een origineel plantagehuis dat gerestaureerd is en nu dient als museum. In de kamers vindt u veel informatie over het leven op de plantages, de dieren op Bonaire, geologie van het eiland, landbouwwerktuigen en vele andere onderwerpen.

Fort Oranje
Deze gouverneurswoning werd in 1816 gebouwd in Kralendijk en heeft dienst gedaan als gevangenis. Tegenwoordig worden in Fort Oranje voorwerpen uit het verleden van Bonaire tentoongesteld. Openingstijden ma-vr 10.00-17.00 Adres
Fort Oranje, Waterfront Promenade, Bonaire

Museum Belua.
Aan de straatkant van dit museum staan altijd wel een paar grote poppen, aangepast aan het seizoen, de Kerstman, Sinterklaas etc. dit geeft aan wat er binnen te zien is: een tuin vol met levensgrote poppen, gemaakt door de eigenaresse Jenny Reina Bernabela.
Kaya G.F. Betico Croes 6, Kralendijk.

Sentro Chichi Tan.
Een ruim 100 jaar oud, gerestaureerd, woonhuis. Museum voor de Bonairiaanse muzikanten en hun muziekinstrumenten. Daarnaast worden in het originele Rinconese huisje cultuur en tradities van dit dorp bewaard en tentoongesteld. Voor bezoek beter eerst telefoneren, het museum is ongeregeld geopend.
Kaya Milon 4, Rincon. Tel. 786 – 6420.

Museum Kadimo.
Een ander historisch huis in Rincon, waar artefacts, fotos en videos worden getoond. Bezoek uitsluitend na afspraak met Dhr. George Thode, tel. 785 0018.
Kaya Sofaya 13, Rincon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *