Paardrijden

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Paardrijden

Voor paardrijdliefhebbers zijn er enkele mooie mogelijkheden om deze hobby ook tijdens vakantie op Bonaire te beoefenen. De stallen gebruiken voornamelijk paarden van het ras ‘Paso Fino’ uit Columbia die zich op Bonaire prima thuis voelen.

De tochten van een halve dag worden gemaakt onder leiding van een gids. Rancho Washikemba houdt zijn tochten in het prachtige, licht glooiende, gebied van Lagun en Washikemba aan de spectaculaire oostkust van het eiland. De Riding Academy Club heeft zijn tochten meer naar het zuiden, langs onder meer het Pekelmeer met zijn flamingo’s, de mangrovebossen en als sluitstuk een veilige paard-met-berijder zwempartij in het kalme water van Lac Bay.

Paardrijdliefhebbers kunnen bij Kunuku Warahama of Rancho Washikemba een paard huren.

Kunuku Warahama
De ranch heet “Warahama” en die ligt in de Kunuku (achterland) van Bonaire; vandaar de naam.
Onder de naam Trail Horseback Rides organiseert Kunuku Warahama dagelijks twee een uur durende tochten over het eiland: aanvang ‘s morgens om 09.00 uur en ‘s middags om 16.00 uur.
Ook vinden er dagelijks twee BBQ Trail Rides plaats, een om 11.00 uur en een om 17.30 uur. Na een uur paardrijden volgt een uitgebreide barbecue als lunch of diner.
Ook is het mogelijk een tocht met paard en wagen te maken, in een zogeheten peliké, met maximaal vier personen. Een dergelijke trip duurt 45 minuten. Voor meer informatie en reserveringen: Kunuku Warahama, Kaya Guwanare 11 tel: +599 560-7949 of +599 786-2094

Rancho Washikemba
Rancho Washikemba heeft paarden in alle soorten en maten, van groot tot klein en enkelen zijn tot op M-dressuur niveau opgeleid, dus ook als je al kunt rijden, is er altijd een uitdaging! Op Rancho Washikemba lopen sinds 2013 twee nieuwe paarden, waaronder het eerste Nederlandse paard op Bonaire. Zijn naam is Il Tigretto en hij is een grote, vriendelijke reus. Het andere nieuwe paard is Scarlet, een enorm lieve merrie. Beiden zijn ze braaf met rijden en vinden ze het heerlijk om te zwemmen in het water bij Lagoen. Rancho Washikemba heeft nu totaal 10 paarden, in alle soorten en maten dus voor iedereen is er een passend paard!
Uiteraard kun je op de website van Rancho Washikemba alle informatie vinden over alle activiteiten, waaronder de bekende tochten naar Lagoen. Neem eens een kijkje op www.rancho-washikemba.com .
Ook voor paardrijdlessen voor alle leeftijden kunt u terecht op Rancho Washikemba. De lessen duren een half uur met 1-4 personen tegelijk en kosten $ 15,- per les per persoon (Prijspeil 2013). Privé-les is ook mogelijk op een paard naar wens.
Vanaf de Kaya Korona kun je Rancho Washikemba vinden doordat deze is aangegeven met wegwijzers. Als je vanuit Kralendijk richting Rincon over de Kaya Korona rijdt, neem je rechtsaf de Kaya Papa Cornes/ Kaminda Lagoen, voorbij Lagoen Hill, bij de pijl rechtsaf de borden volgen richting Rancho Washikemba.
Het is handig om van te voren even te bellen of te mailen, om er zeker van te zijn dat Dagmar, Bregje, Marc of Marloes aanwezig zijn en ze een paard voor je beschikbaar hebben!
Washikemba #50, Bonaire, Tel. +599 788 8668 of Tel. +599 786 7321. www.rancho-washikemba.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *