Vuurtorens Bonaire

Thema’s > Vuurtorens Bonaire

Vuurtoren Malmok
Inactief. Ca. 7,5 meter ruïne van een hoge ronde stenen toren met bijbehorend huis. Gelegen op de noordpunt van het eiland. Washington / Slagbaai National Park.

Seru Bentana “Ricardo Winkler”
Actieve toren van 44 m hoog. De toren is gelegen op een rotsachtig voorgebergte, verscheidene mijlen ten oosten zuidoosten van Malmok, nabij de noordelijke punt van het eiland. De vuurtoren werd herbouwd nadat het zwaar beschadigd werd door een  brand na een blikseminslag in 1954. In 1999 werd de vuurtoren omgedoopt tot “Ricardo Winkler” naar de vuurtorenwachter die die zijn leven verloor bij de brand.

Kralendijk (Fort Oranje) (c)2010 BonaireVakantieland.nlBoca Spelonk
De Boca Spelonk is gebouwd in 1910. De ronde cilindrische stenen toren met galerij is 30 meter hoog. De toren ligt op een kaap op de oostpunt van het eiland. Alleen toegankelijk te voet of 4WD.

Kralendijk (Fort Oranje)
De huidige toren dateert uit 1932 maar op deze plaats stond al sinds 1837 een vuurtoren. De 7 meter hoge vierkante piramidevormige stenen toren loopt taps toe. De vuurtoren doet nu dienst als kantoor van de havenmeester. De toren ligt op het grondgebied van het zeventiende-eeuws fort grenzend aan het ligplaats van de cruiseschepen bij Kralendijk, aan de westkant van het eiland.

Lacre Punt (Willems Toren)
Vuurtoren Willemstoren Bonaire (c) 2010 BonaireVakantieland.nlGelegen op de zuidpunt van het eiland. Op deze plaats is sinds 1837 een vuurtoren gevestigd. De toren is genoemd naar Koning Willem I en werd op zijn verjaardag 24 augustus 1837 in gebruik genomen. De 21 meter hoge ronde cilindrische stenen toren heeft een galerij. Het baken werkt op zonne-energie. De vuurtoren is wit geschilderd met vier smalle verticale rode strepen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *