Windsurfen

Thema’s > Windsurfen

De beste windsurfplaats op Bonaire is zonder twijfel Lac Bay in het zuid-oosten van het eiland. Het is afgeschermd door een barrière rif, waar de soms metershoge golven van de Caribische Zee op breken. De lagune achter dit rif, Lac Bay, heeft daardoor rustig vlak water. Daarbij komt dat het water bijna overal slechts heupdiep is, er geen stromingen zijn, de temperatuur van het water is 27C en de wind is vrijwel altijd aanwezig en aanlandig. De omstandigheden voor een ideale surfstek! Niet voor niets komt Lac Bay voor in de top 10 van beste surflocaties wereldwijd.

Regelmatig worden er ook internationale wedstrijden gehouden zoals het kampioenschap ‘Freestyle’. Lac Bay is zowel voor de beginnende als de ervaren windsurfer een paradijs.

Er zijn op Lac Bay twee surfscholen, Jibe City en Bonaire Windsurf Place. Beiden zijn ze gelegen op Sorobon en beiden geven lessen, en verhuren materiaal van de meest bekende merken zoals Neil Pryde, Gaastra, Ezzy Sails, RRD en Hot Sails Maui. Beide scholen hebben een surfwinkel, zijn aan een zandstrand gelegen en hebben een gezellig barretje.

Bonaire heeft door de mogelijkheden op Lac Bay een paar professionele windsurfers voortgebracht. In de zomer van 2010 zijn de opnames gemaakt voor de windsurf-documentaire “Children of the Wind”. De film vertelt het verhaal van jonge Bonairiaanse kinderen die op jeugdige leeftijd uitgroeien tot professionele freestyle windsurfers. Niemand minder dan Peter Robertson (bekend van Atonement en Quantum of Solace) heeft meegewerkt aan deze film. Bekijk de spectaculaire trailer op childrenofthewindmovie.com

De super ervaren surfer kan door een nauwe doorgang door het barrirerif de Caribische Zee op om het gevecht met de daar vaak metershoge golven aan te gaan.

In mindere mate wordt er door ervaren windsurfers langs de westkust van Bonaire gevaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *