Zeilregatta

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Zeilregatta

De Zeilregatta op Bonaire is een jaarlijks terugkerende traditie die begin oktober van elk jaar gehouden wordt in de baai voor Kralendijk en rond het eiland. De wedstrijd wordt geleid vanuit het ‘Kas di Regatta’ (Regatta House) in Kralendijk.

De Zeilregatta kent verschillende races voor een bepaald type boot. Honderden boten uit alle windstreken komen op deze zeilwedstrijd af. Ze nemen deel aan verschillende wedstrijden rond de kust. Er is ook een traditionele wedstrijd tussen vissersboten. De baan kan heen en weer zijn, of een driehoek, of een trapeze. Het eerste rak ligt altijd tegen de wind in, zodat de boten moeten opkruisen en er meer plaats is. De hoekpunten van de baan worden met boeien gemarkeerd.

De regatta van Bonaire wordt gehouden sinds 1967. Het jaarlijks terugkerende evenement duurt een week. Het gehele eiland staat dan in het teken van zeilraces en festiviteiten. Zelfs de scholen sluiten voor een week hun deuren.

Naast de zeilwedstrijden zijn er vele evenementen op het eiland tijdens de regatta-week. Zo wordt er de “All Nations” parade georganiseerd. Maar ook een zwemtocht naar Klein Bonaire. ’s Avonds wordt er feest gevierd met bands en andere festiviteiten in Kralendijk!

Houdt er rekening mee dat de hotels op het eiland lang van te voren zijn volgeboekt. Ook komen er veel Arubanen en i9nwoners van Curacao op dit evenement af.

Meer informatie op infobonaire.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *