Belnem

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Plaatsen > Belnem

Belnem is een luxe en rustige luxe woonwijk op Bonaire waar veel mooie vrijstaande villa’s te vinden zijn, vaak omringd door prachtige tuinen pal aan zee. In de wijk veel vrijstaande, luxe bungalows. De afstand tot Kralendijk bedraagt ongeveer 5 km en naar het vliegveld is het slechts 3 km.

De wijk Belnem is genoemd naar de zanger Harry Belafonte die ‘Island In The Sun’ zong. Een lied waarin deze Amerikaanse calypso-koning zijn liefde voor ons Bonaire bezingt. Met het vele geld dat hij met deze wereldhit verdiende kocht hij veel grond op Bonaire.

U kunt er prima terecht om te genieten van de rust en de ontspannen sfeer. De luxe uitstraling komt vooral tot uiting door de ligging, pal aan zee. Voor winkelen of uitgaan, hoeft u er niet te zijn.  In Belnem vindt u nauwelijks winkels, restaurants of bars.

Belnem ligt op een afstand ven ongeveer 4 kilometer vanaf Kralendijk, de afstand naar het vliegveld is slechts 1,5 km.

Nog net op het randje van Belnem ligt Bachelor’s Beach, een klein, heel populair zandstrand. Donkey Beach, één van de grotere zandstranden die Bonaire rijk is, ligt op loopafstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *