Alice in Wonderland

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Alice in Wonderland, dat zijn naam ontleent aan de aloude roman van Lewis Carroll, biedt duikers en snorkelaars de kans om in een fantasiewereld van koralen en kleurrijke vissen rond te struinen.

Alice in Wonderland, is een duikplaats op het dubbele rif.

Het eerste rif bestaat overwegend uit zacht koraal terwijl het tweede bestaat uit waaierkoraal, verder treft u hier  plaatkoraal, bladkoraal, sterkoraal en hersenkoraal.

Wees voorzichtig en houd je dieptemeter in de gaten, vooral wanneer je van het ene rif naar het andere gaat. Diepte 10-30 meter.

Aan de buitenzijde van het tweede rif kom je vaak grote vissen tegen. Hier zie je papegaaivissen, keizervissen, barracuda’s en snappers. Hoewel je geen gek theekransje tegenkomt, zorgen de levendige wezens en diverse riffen er samen voor dat Alice in Wonderland een must-see is voor bezoekende duikers.

Er zijn geen toegangsprijzen voor Alice in Wonderland, maar vergeet niet dat je een marine park tag nodig hebt om te duiken.

Als je vanuit Kralendijk komt , vind je Alice in Wonderland voor de zoutpannen aan de zuidkant van het eiland.