Geitenboerderij

Thema’s > Geitenboerderij

Het effect van loslopende geiten op de vegetatie van het eiland en de problemen is in toenemende mate onderwerp van onderzoek. Stinapa is de invloed aan het bestuderen in een proeftuin. Hieruit blijkt dat de geiten zorgen voor een snelle achteruitgang van de biodiversiteit op Bonaire.

Stinapa probeert nu veehouders en landbouwers te motiveren om de geiten omheind te laten grazen. Ook zijn er discussies om de in de natuur aanwezige ezels te steriliseren zodat er in ieder geval niet meer bij komen.

Één van die veehouders is actief op de geitenboerderij Semper Kontentu. De geitenboerderij Semper Kontentu ligt op Tras di Montagne. De boerderij wordt draaiende gehouden door Aletta van Beeck, die haar kennis over geiten opdeed in Costa Rica. De naam “Semper Kontentu” betekend letterlijk “Altijd Blij”, hetgeen ook het levensmotto is van Aletta. Op de boerderij wordt op traditionele wijze geitenkaas gemaakt.
Veel lokale restaurants en supermarkten op het eiland worden dagelijks voorzien van verse handgemaakte geitenkaas en geitenmelk van deze boerderij. Je kunt de boerderij bezoeken en genieten van diverse gerechten en producten die van de geitenmelk is gemaakt. De producten zijn daar ook te koop. De boerderij is open op maandag, woensdag, vrijdag alsmede elke 2e zaterdag van de maand van 08:00 tot 12:00 uur.
Alettas Semper Kontentu Goat Ranch is op Tras di Montagne en vind je aan de weg van Kralendijk naar Rincon. Net na de sportvelden, neem je de eerste zandweg aan je linkerhand. Volg vervolgens de witte stenen. Tel. 786 6950.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *