Homo’s Lesbiennes en Bi sexuelen (HoLeBi) op Bonaire

Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland en daarom gelden er vergelijkbare wetten. Homoseksuelen worden wettelijk beschermd en ook het huwelijk is er opengesteld voor paren van het zelfde geslacht.

Officieel dient Bonaire de Nederlandse wetten over te nemen maar rond het thema homoseksualiteit ligt dit moeilijk. Er is maar weinig draagvlak voor het homohuwelijk en ook op homoseksualiteit rust nog altijd een groot taboe op het eiland.

De religieuze organisatie Kas di Orashon heeft in 2017 nog in het openbaar opgeroepen om alle homoseksuelen van het eiland te verbannen.

De plaatselijk homo-organisatie EQ gaat in tegen deze organisatie.  De homo-organisatie heeft de plaatselijke autoriteiten opgeroepen om op te treden tegen de homofobie op het eiland.

De beste homobarren zijn Cactus Blue, Chibi Chibi, Karel’s Beach Bar, Little Havana en Deco Stop Bar, maar ook het City Café staat bekend om haar aantrekkingskracht op de gays. Captain Don’s Habitat is vooral populair bij de lokale ladyboys en trannies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *