Snorkelen

Thema’s > Snorkelen

Snorkelen kan overal op Bonaire. Er zijn 17 officiële snorkelplekken, waarvan Donkey Beach op Klein Bonaire, Lac Sorobon en de plekken in het Washington Slagbaai Nationaal Park echte aanraders zijn.

Snorkelen kan, buiten de 17 officiële plekken, eigenlijk overal.

Bonaire is een waar snorkelparadijs. Langs de hele zuid-westkust van het eiland kan je waar je de zee in kan lopen, snorkelen. Het is net zwemmen in het tropisch aquarium van Artis, verbaas je over de wondere wereld onder water, de ontelbare kleuren en vormen. Op veel plaatsen ligt het koraalrif dicht tegen de kust en is heel makkelijk vanaf de kant bereikbaar. Vooral in het zuiden zijn grote velden ‘zacht’ koraal op enkele meters diepte, de kans op een ontmoeting met een zich daar voedende schildpad is groot.

Nog nooit gesnorkeld? Doe wat ervaring op op een plek waar het water tot je middel komt en je dus makkelijk kan staan. De band van de bril is alleen maar om die bril op je hoofd te houden, dus niet te strak aantrekken. Draai je hoofd in het water niet plotseling om om achteruit te kijken, het pijpje waar je door ademhaalt kan dan onder water komen…….. zwem een half rondje om te kijken. Begin je snorkelervaringen bij de ‘officile’ plaatsen, aangegeven met een gele steen met de naam van de snorkelplaats er op.

Bij snorkelen en duiken geldt: NIETS aanraken, alleen maar kijken. Zoals gezegd kan je langs de hele zuid-westkust snorkelen, maar bedenk wel dat Bonaire niet beschikt over eindeloze zandstranden, veel ‘strandjes’ bestaan uit koraalpuin, flippers waar je met surfschoentjes in kan zijn zeer aan te bevelen. Er zijn geen gevaarlijke of agressieve dieren onder water, wel is het soms opletten voor kleine kwalletjes.

Er worden ook ruim snorkeltrips met een boot aangeboden. Het eenvoudigste is de watertaxi naar het onbewoonde eilandje ‘Klein Bonaire’ te nemen. Vooral aan de noordkant zijn goede snorkelplekjes vanaf een zandstrand. De watertaxi zet je daar af en haalt je na een paar uur weer op. Neem water mee! Andere aanbieders van snorkeltrips zijn ondermeer de Seacow, de Aquaspace ,Renee’s Snorkeltrips , de Woodwind en Compass Bonaire. Outdoor Bonaire en het Mangrovecenter bieden gecombineerde kajak en snorkeltrips door het mangrovebos van Lac Cai aan, trips om nooit te vergeten! Voor de gevorderde snorkelaar is het rif van Lac Cai ook heel mooi. Een leuke manier om daar te komen is bij Jibe City op Sorobon een kano te huren, naar het rif te peddelen, de kano aan een boeitje daar aanmeren, en snorkelen maar.

De wateren rondom Bonaire zijn een beschermd natuurgebied, het ‘Marine Park’. Om in dit gebied te mogen snorkelen, moet je bij een duikshop voor een luttel bedrag een penning kopen.
Ga nooit snorkelen als de golfslag te hoog is en je moeilijk in het water kan komen. Als er stroming is, snorkel dan altijd tegen de stroom in en laat je aan het einde van je tocht terugdrijven.

Meer informatie staat op onze pagina over Duiken op Bonaire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *