Zeeschildpadden

Thema’s > Zeeschildpadden

Waarschuwing: in Bonaire is de vangst, of het verstoren van schildpadden verboden.

Op en rond Bonaire komen de volgende vier soorten zeeschildpaddensoorten voor:

  • de groene zeeschildpad of turtuga blanku (Chelonia mydas), Groene zeeschildpadden hebben een ronde kop en aan de achterkant van hun schild zijn geen punten te zien. De rand is glad.
  • de dikkopzeeschildpad of kawama (Caretta caretta);
  • de karetschildpad of karèt (Eretmochelys imbricata); Karet zeeschildpadden hebben een puntvormig hoofd en als je naar de rand van hun schild kijkt, zie je nog meer puntjes.
  • De onechte karet zeeschildpad. Onechte karet zeeschildpadden hebben een erg grote kop. Op hun schilden zitten vaak schelpjes en algen.
  • de lederrugzeeschildpad of drikil (Dermochelys coriacea).

Op Bonaire komt de groene zeeschildpad het meest voor. lederrugzeeschildpad worden slechts zelden waargenomen. De karetschildpad en de dikkopzeeschildpad maken nesten op Bonaire.

Klein Bonaire is een nestplaats voor met name de lederschildpad en de karetschildpad. Het verstoren van zeeschildpadden is verboden!

Veel schildpadden sterven doordat zij plastic zakken eten die zij waarschijnlijk voor kwallen aanzien. Zorg er dus voor geen plasticafval in zee te gooien. Zo draagt u bij aan het behoud van de natuur rond Bonaire.

The Sea Turtle Club Bonaire
De Sea Turtle Club Bonaire zet zich in voor de bescherming van de zeeschildpadden rond het eiland. Meer informatie: http://www.bonaireturtles.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *