Fiets- en scooterverhuur

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Fiets- en scooterverhuur

U zult op Bonaire niet veel fietsen tegenkomen. Dit komt door de temperatuur en de (vaak harde) wind. Als u wel tegen die warmte en wind kunt bied Bonaire vooral voor mountainbikers een prachtige uitdaging.

In 2011 is een fietsplan opgesteld waarmee de autoriteiten op Bonaire het eiland aantrekkelijk trachten te houden voor het toerisme. De forse toename van het aantal auto’s zorgt niet alleen voor veel drukte op de wegen, maar leidt bovendien tot parkeerproblemen en milieuvervuiling. Meer fietsen is niet alleen gezonder, het trekt volgens de initiatiefnemers ook liefhebbers van natuur- en ecotoerisme en leidt uiteindelijk ook tot minder autoverkeer. Volgens berichten in de Amigoe heeft de Universiteit Twente geholpen bij het opstellen van het fietsplan. Een belangrijk onderdeel is de aanleg van een fietsnetwerk, zodat fietsers en automobilisten zo min mogelijk met elkaar worden geconfronteerd. Daardoor kun je straks over gladde fietspaden rijden bij de Kaya Amsterdam en langs de Kaya Hanchi Amboina. In een volgende fase worden wijken met elkaar verbonden, zodat je veilig van de ene naar de andere wijk kunt fietsen. Ten slotte worden alle losse elementen gekoppeld, zodat Bonaire een heus fietsnetwerk kent.

Mountainbiking en fietsen Bonaire leent zich prima om te fietsen of te mountainbiken. Het eiland is over het algemeen vrij vlak en buiten de ‘hoofdstad’ Kralendijk is niet al te veel gemotoriseerd verkeer. Er zijn enkele honderden kilometers goed geasfalteerde wegen die het hele eiland omspannen. Veel van deze wegen lopen langs de zeekant dus snorkel meenemen om een verfrissend duikje te doen. Mountainbikers kunnen elk willekeurig zandpad inslaan en zich uitleven, vooral de oostkust is een walhalla voor mountainbikers. Het zuiden van het eiland is vlak en goed geschikt voor toerfietsers.

Een leuke zuidelijke route loopt langs het vliegveld, de zoutpannen (flamingo’s), vele kleine strandjes, ‘Pink beach’ (een van de grotere zandstranden van Bonaire), de slavenhutjes, de Willemstoren, Sorobon (een lagune waar veel wordt gewindsurft en waar ook een barretje met eten en drinken is), daarna langs de mangrove bossen van Lac Bay weer terug richting Kralendijk. Deze route is ong. 50km maar kan uiteraard ook gedeeltelijk gereden worden.

Een mooie noordelijke route gaat via de villawijk ‘Sabadeco’ naar het begin van de ‘toeristenweg’, een geasfalteerde weg die pal langs de zee loopt. Door licht stijgen en dalen krijg je prachtige vergezichten op de zee en het landschap. Onderweg enkele plaatsen waar je de zee in kunt. Bij ‘Karpata’ aan gekomen kan men afslaan voor de kortere route naar Rincon, of doorgaan naar het Gotomeer. De kortere route naar Rincon heeft een behoorlijke klim in zich, maar eenmaal boven is het daarna zalig naar beneden te freewheelen. De route langs het Gotomeer voert over heuvelachtig terrein, schitterende landschappen, wijds blik op het Gotomeer, bijna 100% zeker flamingo’s, langs ‘Dos Pos‘ en als grootse finale vanaf het hoogste punt een prachtig uitzicht op Rincon en de vallei waar het in ligt. Rincon is de oudste nederzetting op Bonaire met een geheel eigen sfeer. Hier vind je ook wat lokale barretjes of ‘snekkies’ om wat te rusten te eten en te drinken, met name de ‘Rose Inn’ is populair. Van Rincon terug naar Kralendijk kan langs de geasfalteerde weg aan de oostkust, afslaan bij Seru Largo om daar te genieten van een groots uitzicht over het hele eiland, en door naar Kralendijk. Mountainbikers kunnen van Rincon echter ook de zandweg Rincon – Sabadeco nemen. Deze zandweg begint achter ‘Grotto de Lourdes’ welke in Rincon met borden wordt aangegeven.

Bij bijna elk hotel of appartementencomplex bestaat wel de mogelijkheid om een fiets te huren.

Voor het huren van een scooter dient men officieel minimaal in het bezit te zijn van een ‘brommerrijbewijs’.

Bij de volgende adressen kunt u terecht voor meer informatie:

  • Cycle Bonaire; Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot 77-A; 599-717-2229; Fax: 599-717-2227
  • Bicycles-Rentals De Freewieler; Kaya Grandi 61; 599-717-8545
  • Outdoor Bonaire (gids)
  • Bike Rental Delivery (verhuur, fiets wordt op adres bezorgd, ook E-bikes)
  • Bonaire Dive & Adventure (gids en verhuur)
  • Bonaire Wellness Connexions (gids en verhuur)

Cycle Bonaire organiseert bovendien speciale mountainbike-excursies over het eiland. U kunt kiezen uit zes tochten in lengte variërend van 5 tot ruim 30 kilometer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *